Kristtorn

Kristtorn (ilex) er karakteriseret ved et mørkegrønt, læderagtigt blad med skarpe tænder. Kristtornen er meget velegnet som hæk, fordi planten forbliver grøn hele året rundt, og hækken ikke bliver for bred. Haag-Heg leverer forskellige kristtornhække direkte fra avleren.

Den almindelige kristtorn (ilex aquifolium) er en af ​​de mest kendte kristtornhække, men kristtornen ‘Alaska’ (ilex aquifolium ‘Alaska’) er også en slags hæk, man ofte støder på i hollandske haver.

Andre ilex-hække, som du finder hos os, er den japanske kristtorn (ilex crenata), ilex meserveae ‘Heckenfee’, ilex meserveae ‘Heckenpracht’, ilex meserveae ‘Heckenstar’ og den almindelige kristtorn.

Planteegenskaber ligusterhække

Der findes forskellige kristtornarter, hvor især Ilex aquifolium og Ilex meserveae er meget populære som hække. Førstnævnte har blanke blade og bliver ikke for brede, med de meserveae bronzefarvede blade om foråret, der med tiden bliver mørkegrønne. Vi har listet de generelle plantekarakteristika for de forskellige kristtornhække for dig.

Vækstrate

Kristtornhækkene vokser ret hurtigt, med en gennemsnitlig væksthastighed på 15 til 30 centimeter vokser din hæk ret hurtigt til en fuld, høj hæk.

Ilex aquifolium hækkene bliver ret brede, hvorimod meserveae hækkene bliver en smule smallere og opretstående. Med hensyn til højde varierer arten fra 3 til 6 meter. Kristtorn ‘Alaska’ har det højeste vækstpotentiale, og kristtorn ‘Heckenstar’ forbliver generelt den laveste.

Hårdfør

Holly-hækkene er alle stedsegrønne. Desuden er hækkene hårdføre over for temperaturer et godt stykke under frysepunktet. Så du kan nyde en smuk, fyldig og grøn hæk året rundt.

Tonehøjde

En kristtornhæk har brug for en humusrig jord og trives forskellige steder. Holly klarer sig godt i sol, halvskygge og skygge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Fem overraskende forårsblomstrere

Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret er de velkomne. Ikke kun fordi de giver din have duft,…

Giftige planter: disse planter er giftige

Planter forsøger at beskytte sig mod dyr, der vil spise dem. Nogle gør det med pigge eller en bitter smag,…